Особливості будівництва автосалонів

На відміну від звичайних магазинів, будівництво автосалонів і автоцентрів володіє специфікою, яка відіграє важливу роль вже на етапі проектування. Простір об'єднує в собі безпосередньо торговий майданчик( експозиційний зал), кабінети для персоналу, кімнати для переговорів, приміщення для обслуговування, зали очікування і безліч складських і підсобних приміщень. Архітектурна концепція повинна бути оригінальною, "працює" всім дизайнерським рішенням на конкретний автомобільний бренд – але при цьому орієнтованої на комфорт відвідувача. У салон рідко заглядають випадкові люди, сюди приїжджають цілеспрямовано-щоб підібрати дорогу річ і зробити покупку. Кількість продажів того чи іншого автосалону часом безпосередньо залежить від того, наскільки грамотно архітектор розпорядився приміщенням, чи зручні під'їзні шляхи і парковка, чи є в салоні можливість перекусити і інших «дрібниць», які лише здаються дрібницями.

Особливості будівництва автосалонів

До будівлі автосалону існують численні вимоги, це пов'язано з тим, що воно повинно включати кілька просторих приміщень, а також в ньому повинен підтримуватися комфортний мікроклімат. При зведенні повинні дотримуватися основні будівельні стандарти.

У плануванні даного будови має враховуватися:

  1. приміщення великої площі для розміщення автомобілів;
  2. службове приміщення;
  3. місце для розміщення зон очікування і відпочинку, а також ресепшена;
  4. переговорний;
  5. можливо-прибудови, що використовуються в якості діагностичних центрів, Автомийки, приміщення для сервісного обслуговування.

Під час робіт потрібно дотримуватися кількох правил.

  • Площа автосалону зазвичай досить велика. Співробітники дотримуються принципів пропорційності будівель. Завдяки цьому вдається уникнути дисфункції простору.
  • Приміщення нерідко зонуються, застосовується часткове скління. Конкретні особливості залежать від уподобань клієнта.
  • Безпека-один з головних моментів. Застосовуються негорючі матеріали, всередину не проникає волога. Побудований нами автосалон-оптимальне місце для зберігання автомобіля і окремих його компонентів.

Етапи будівництва автосалонів.

Початку здійснюється підготовка будівлі. Визначаються цілі, вказуються функції і призначення, готується документація.

Другий етап-Технологічний розрахунок. На ньому виробляються вибір і обгрунтування режимів роботи. Визначається, яке обладнання потрібно застосовувати.

Потім розробляється планування з урахуванням вимог клієнта, призначення будівлі та особливостей території.

Після підготовки документації фахівці приступлять до будівництва автосервісу. Будівництво автосервісу з сендвіч панелей є доступним і ефективним варіантом, для термінового зведення необхідного об'єкта.

Будівництво автосалону починається з визначення місця розташування і вибору марки автомобіля, яку буде пропонувати покупцеві даний салон. Якщо планується побудувати салон високого класу, то площа, яку він буде займати, повинна становити мінімум сімсот квадратних метрів, при цьому чверть цієї території відведеться під шоу-рум, це приблизно, триста квадратних метрів. Для солідного авто-салону дистриб'ютори радять відводити під один автомобіль від 27 до 35 кв. метрів, з тим розрахунком, щоб потенційному покупцеві було зручно підходити до машини і розгледіти її як поблизу, так і на відстані. Так само клієнт повинен мати можливість вільно відкрити всі двері і заглянути під капот зацікавив автомобіля. Врахувати всілякі нюанси можуть тільки висококваліфіковані фахівці, які за короткий термін побудують автосалон на основі переваг і побажань замовника.

Make-Self.net

Мы в социальных сетях: Facebook, Telegram, YouTube.
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Соглашение о использовании CookiesПолитика конфиденциальности.
© 2022 Make-Self.net. Все права защищены. Полное или частичное копирование материалов сайта без согласования с редакцией запрещено.