Обираємо ліжко: рекомендації для тих, хто мріє про королівський сон

Про важливість якісного нічного відпочинку сказано та написано вже стільки, що годі й повторювати. Ви й самі це чудово розумієте. Хіба хоч хтось з нас не відчував себе повністю розбитим після жахливої ночі на незручній канапі? А якщо такий собі сон-випробовування стає щоденною звичкою, можна не помітити, як перетворишся на вічно втомленого лінивця.

Вже вирішили купити ліжко в спальню? Гайда обирати таке, якому навіть принцеса на горошині позаздрила б.

Розмір має значення

Все, що вам потрібно знати для правильного визначення розміру ліжка, – це кількість осіб, що будуть спати на ньому, та їхні габарити. Існує три основні типи розмірів – одно-, півтора- та двоспальні. Зазвичай, якщо мова йде про спальню дорослої людини або пари, розглядаються лише двоспальні варіанти. Перші два пасуватимуть хіба що для готелю або кімнати підлітка.

Чим ширше спальне місце, тим краще. Це факт. Будь-який рух на завузькому просторі буде приносити дискомфорт тому, хто поруч, навіть якщо це лише кіт. Тож обирайте моделі 160–200 см. Це комфортний розмір, який одночасно не перетворить спальню на місце, до можна тільки лежати.

Матеріал – основа ціни

Розмаїття каркасів та спинок, точніше – матеріалів, з яких вони виготовлені, здатне вразити того, хто лише починає пізнавати світ меблів для спальні. Серед основних:

  • Дерево – екологічний та дуже довговічний варіант, до того ж красивий, пасує майже до всіх стилів інтер'єру, навіть для мінімалізму знайдуться сучасні лаконічні моделі. Частіше за все ліжка роблять з масиву дубу, ясеня, бука, берези, сосни, вишні. Відповідальні виробники обробляють каркаси спеціальними розчинами, що подовжують термін служби виробу. За дерев'яними ліжками легко доглядати – їх достатньо просто протерти від пилу.
  • Метал – довго служить та коштує недорого, тому вважається економ-варіантом. Дуже важкі моделі не завжди вписуються у вишукані інтер'єри.
  • ДСП, МДФ – дешевші аналоги деревини. Виробники вміють зробити такі вироби візуально дуже схожими на ті, що зроблені з масиву. Але міцністю та екологічністю вони все ж поступаються. Найбезпечніші класи Е0 та Е1. Варто звернути увагу на обробку сировини. Шпон краще за ламінування. Крім того, на основу має бути нанесений спеціальний розчин, що убезпечує від вологи та механічних пошкоджень. До того ж на місцях зрізів має бути крайка, що зберігає ліжко від проникнення вологи, а його володарів – від токсичних випарів.

Купуючи річ, на якій проводитимете щонайменше 8 годин щодоби, не будьте байдужими до її безпечності. Не соромтеся дізнатися в магазина, чи є всі необхідні сертифікати якості – наприклад, український Week24 продає лише екологічні та безпечні ліжка, зокрема й вітчизняного виробництва.

Види ліжок

В асортименті виробників купа варіантів під будь-який стиль помешкання. Але від форми каркасу залежить не лише зовнішній вигляд, а й міцність, стійкість, надійність.

Основні види:

  • зі спинкою та без – спинка може бути лише в узголів'ї, а може й у ногах, але перший варіант більш сучасний та зручний, виконує не лише декоративну функцію, також сприяє комфортному відпочинку в ліжку (перегляду ТВ, читанню) за умови, що спинка м`яка або є великі подушки;
  • на ніжках – більш класичний варіант, легко підтримувати чистоту;
  • ліжко-платформа – виглядає як цільна конструкція, розташована впритул до підлоги, ультрасучасна модель, що використовується у дизайнах топового рівня.

Має значення і наявність корисного простору всередині конструкції. Ліжко може бути оснащене висувними шухлядами для зберігання речей або мати вільне місце під матрацом.

Звертайте увагу і на спеціальні лаги – їх ширину та крок. Це впливає на пристосованість каркасу до ортопедичних матраців. Важливими є і простота монтування моделі, габарити та вага.

Make-Self.net

Мы в социальных сетях: Facebook, Telegram, YouTube.
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Соглашение о использовании CookiesПолитика конфиденциальности.
© 2022 Make-Self.net. Все права защищены. Полное или частичное копирование материалов сайта без согласования с редакцией запрещено.