З Києва до Бухареста на автобусі: як подбати про власний комфорт та безпеку

Подорожі автобусом швидкі, зручні та недорогі. Це гарний вибір для туристів, які подорожують, як в межах власної країни, так і за кордон. Крім того, розгалуження автомобільних доріг значно ширше в порівнянні із залізничними шляхами та немає прямої залежності від автовокзалів чи аеропортів.

Як комфортніше перенести далеку дорогу в автобусі

Подорожі автобусом, це популярний і недорогий спосіб побачити світ. Він поєднує в собі як невелику витрату грошей, так і надійну подорож. Але перш ніж купувати квитки на автобус з Києва до Бухареста, до поїздки потрібно підготуватися заздалегідь, подбавши про власну безпеку та комфорт. Для цього достатньо дотримуватися простих порад.

Обирайте зручне місце

В цьому питанні немає єдиного правильного рішення, адже у всіх пасажирів індивідуальні побажання та потреби, але все ж таки є загальні нюанси, які буде корисно знати кожному. 

Обираючи місце біля вікна, ви гарантовано зможете насолодитися чудовими краєвидами під час подорожі. До того ж ці місця є більш затишними, оскільки ви матимете власний куточок. Проте місця у проході є зручнішими під час виходу, до того ж тут більше вільного простору.

Якщо ви віддаєте перевагу місцям за водієм, то перед вами не буде спинки іншого крісла. Тут більше свіжого повітря та ви не впираєтеся ногами у попередній ряд сидінь. Але разом з тим усі фари зі зустрічної смуги будуть направленні вам в очі, якщо ви будете зосереджено дивитися перед собою. 

Місця позаду мають достатньо простору. Тут зазвичай люблять сидіти компаніями, оскільки можна бути поруч один з одним. Перед кріслами, що знаходяться в кінці салону завжди багато місця для ніг. Але не можна відкинути спинку.

Подбайте про свій сон

Якщо на вас чекає довга подорож, обов'язково потурбуйтеся про речі для сну. Спеціальну автомобільну подушку ідеально використовувати для підтримання м'язів шиї. Вона дозволить розслабитися та добре відпочити. Зверніть увагу, що є надувні моделі, які не займають багато місця та складаються в маленький мішечок, тож їх зручно брати з собою в салон.

Тонкий флісовий плед майже нічого не важить і займає мінімум місця, проте він зігріє, якщо вночі буде холодно. І не забудьте пов'язку для очей та вушні затички, якщо потрібно.

Потурбуйтеся про особисту гігієну

Обов'язково візьміть до автобуса вологі й сухі серветки, антисептик. У вас не буде можливості регулярно вмиватися та мити руки. Навіть якщо салон оснащений туалетом, додаткові засоби гігієни не завадять. Під час тривалої поїздки вам, напевно, захочеться перекусити, попити або просто протерти обличчя чи руки від пилу.

Обирайте надійних перевізників

Обираючи відповідний рейс за допомогою онлайн-сервісів, ви матимете змогу дізнатися назву компанії-перевізника, тож зможете дізнатися більше про неї в Інтернеті. Ви можете знайти його офіційний сайт або ж поцікавитися відгуками пасажирів, які вже користувалися його послугами раніше. Таким чином, ви сформуєте загальне враження про нього та прийняти зважене рішення буде значно легше. Пам’ятайте, що від перевізника певною мірою залежить ваш комфорт та безпека.

Детально вивчайте всі особливості рейсу

Купуючи квиток на автобус онлайн, на сайті-агрегаторів можна переглянути всі деталі рейсу, включаючи тривалість поїздки, вартість квитків, час відправлення та прибуття, кількість вільних місць, наявність зручностей (вільний доступ до Інтернету, телевізори, розетки, система кондиціонування тощо). Якщо ви відповідально поставитеся до вивчення даної інформації, то гарантовано зможете обрати для себе рейс, що буде відповідати всім вашим вимогам та побажанням.

Автобус — це зручний і доступний спосіб мандрувати, тому обовязково під час подорожі враховуйте корисні й прості поради, які зроблять перебування в транспорті комфортним та безтурботним.

Make-Self.net

Мы в социальных сетях: Facebook, Telegram, YouTube.
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Соглашение о использовании CookiesПолитика конфиденциальности.
© 2022 Make-Self.net. Все права защищены. Полное или частичное копирование материалов сайта без согласования с редакцией запрещено.