Обираємо меблі для кафе та ресторанів — декілька корисних порад

Відвідувач оцінює заклад не лише за стравами та привітністю персоналу. На загальне враження також впливає інтер'єр. Від того, наскільки гармонійно оформлений заклад, залежить його затишність та комфортність. При цьому вибір меблів для ресторану чи кафе — завдання максимальної складності. Адже потрібно, щоб всі предмети інтер’єру були якісними та функціональними, оригінальними та водночас відповідали обраному стилю. Розглянемо декілька основних моментів, які варто врахувати при виборі меблів у кафе або ресторан.

Фото https://aklas.ua/. Меблі для кафе та ресторанів PAPATYA

Стильове оформлення 

Вся обстановка в ресторані, барі чи кафе має бути підпорядкована спільній тематиці — тоді заклад виглядає оригінальним та затишним. Якщо це заклад в стилі кантрі, то меблі повинні бути дерев'яними, грубими, масивними, тоді як прованс передбачає світлі, штучно зістарені стільці та столи. Для закладу в скандинавському або мінімалістичному стилі краще обирати однотонні меблі без м’якої обивки. В усьому стильовому різноманітті предмети інтер'єру пронує меблевий гіпермаркет Аклас.ua — саме тут можна ознайомитися з меблями в різних стильових напрямках. 

Формат закладу

Вибір меблів багато в чому залежить від формату, аудиторії та кухні. Для елітного ресторану краще підібрати меблі із екологічних природних матеріалів або рішення із презентабельною шкіряною оббивкою. Якщо заклад орієнтований на швидкий перекус, то краще віддавати перевагу мінімалістичним та компактним меблям. Столи для кафе сімейного типу мають бути зносостійкими та великими за розміром. Якщо ви бажаєте створити в закладі романтичну атмосферу, то незамінними стануть дивани для двох та скляні столики.

Основні матеріали

Безумовно, предмети обстановки повинні привабливо виглядати та відповідати актуальним трендам. Але важливе значення мають також експлуатаційні властивості меблів. При цьому як естестичність, так і зносостійкість предметів інтер'єру не в останню чергу залежить від матеріалів, які використовуються для їх виготовлення. У сучасних кафе та ресторанах ставлять меблі із деревини, пластику, ДСП, МДФ, металу. Щодо матеріалів оббивки, то для закладів громадького харчування краще обирати рішення, які легко чистяться: наприклад, екошкіра або рогожа. 

Фото https://aklas.ua/. Меблі для кафе та ресторанів PAPATYA

Для кожного закладу передбачається свій оптимальний матеріал. Так, у їдальню чи студентське кафе доречно купити пластикові стільці без підлокітників, головна вимога до яких — мобільність. Металеві стільці найбільш актуальні для кафе в мінімалістичному стилі. Для суші-бару підійдуть геометрично правильні дерев'яні стільниці та дивани. У кав’ярні стильно виглядають крісла та стільці з м'якою оббивкою. У літньому майданчику краще ставити меблі, що відрізняються високим рівнем вологостійкості. Такі предмети інтер’єру можуть бути вироблені з пластику або ротангу.

Наостанок зазначимо, що у кафе та ресторани варто купувати спеціальні комерційні меблі, які розраховані на інтенсивне використання та передбачають простий догляд. Рішення для побутового використання найчастіше дешевші, тому недосвідчені ресторатори піддаються спокусі та економлять.

Make-Self.net

Мы в социальных сетях: Facebook, Telegram, YouTube.
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Соглашение о использовании CookiesПолитика конфиденциальности.
© 2022 Make-Self.net. Все права защищены. Полное или частичное копирование материалов сайта без согласования с редакцией запрещено.