Вибираємо генератор на дачу: корисні поради

Наразі відключення світла у житлових приміщеннях (в тому числі — на дачній ділянці), на жаль, звичайна справа. Погодьтеся, неприємно вирватися на вихідні за місто, сподіваючись на відпочинок, а в результаті просидіти без електрики пару діб. Щоб такого не трапилося, рекомендуємо придбати генератор. Цей пристрій перетворює механічну енергію на електрику з допомогою спалювання палива. Завдяки цьому ви ніколи не опинитеся без світла в невідповідний момент. 

Генератор також стане в пригоді для використання в місцях, де взагалі немає електромереж — наприклад, у літньому будиночку або на садовій ділянці. Використовуючи його, можна підключити пилку та навести лад серед дерев, провести роботи з демонтажу старого господарства та багато іншого. Про те, як вибрати генератор на різний бюджет та потреби, поговоримо у цій статті.

Важливі моменти та нюанси

Насамперед покупцю необхідно визначитися з типом палива:

  1. Моделі, що працюють на бензині, відрізняються невеликою вагою, економічністю та доступною вартістю. Займають трохи місця, що зручно у побуті. Розраховані на періодичну експлуатацію через обмежену потужність. Зручний варіант для використання на дачах, де рідко відключають електроенергію.
  2. Дизельний генератор — вдале рішення для власників великих, заміських котеджів, а також тих, хто потребує постійного джерела електроенергії. Потужний та продуктивний, він здатний довго працювати без перевантажень. При цьому вартість дизельних варіантів вища, ніж у бензинових.
  3. Газові електростанції відрізняються екологічністю, компактністю та енергоефективністю. Це сучасні моделі середньої потужності, до мінусів яких можна віднести хіба що складність у заправці. Також зустрічаються моделі газ/бензин (щоправда, ціна їх на порядок вища).

Наступний момент — тип напруги. Оскільки в будинку зазвичай використовуються електромережі 220В, варто придивитися до однофазного генератора. Трифазні моделі, що видають 380В, не розраховані на побутову експлуатацію та використовуються для живлення великих об'єктів.

Рівень потужності — ще один важливий критерій вибору. Для періодичної експлуатації у будинку достатньо апарата на 3–5 кВт. Якщо генератор використовується регулярно, краще поглянути на варіанти 5–10 кВт. Моделі з більш високою продуктивністю є актуальними на об'єктах з великою кількістю енергоспоживачів.

Наступний момент — тип запуску генератора. Він може «заводитися» вручну або за допомогою електростартеру. Другий варіант набагато зручніший, але коштують такі моделі дорожче. Сучасні електростанції також підтримують дистанційне керування, що дуже зручно за наявності системи «розумний дім».

Зрештою, зверніть увагу на бренд. Краще віддати перевагу перевіреним виробникам (наприклад, Konner&Sohnen, Hyundai або Vitals), які надають гарантію на генератори та використовують у виробництві сучасні технології.

Make-Self.net

Мы в социальных сетях: Facebook, Telegram, YouTube.
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Соглашение о использовании CookiesПолитика конфиденциальности.
© 2022 Make-Self.net. Все права защищены. Полное или частичное копирование материалов сайта без согласования с редакцией запрещено.