Яку модель рекуператора обрати для квартири?

Часи, коли для ефективної вентиляції було достатньо відкрити вікно, залишилися в минулому. Тепер якісні, ефективні вентиляційні системи — важливий елемент комфорту вдома. Вони забезпечують постійний доступ свіжого повітря, дбають про комфортну температуру та…навіть контролюють рівень вуглекислого газу! Тож сьогодні ми дізнаємося, як обрати вентиляційну систему для квартири, і розглянемо роботу такого обладнання на прикладі рекуператора Прана 150

Навіщо потрібен рекуператор повітря?

Вентиляційна система з рекуперацією виконує одразу декілька корисних функцій. Вона:

  • Допомагає підтримувати комфортну температуру в приміщенні, більш ощадно використовувати енергоносії. Влітку ви зможете рідше вмикати кондиціонер, а взимку — опалення.
  • Дбає про комфортний мікроклімат — зокрема, контролює рівень вологості повітря. Це особливо важливо для приміщень з високим рівнем вологи. Там рекуператор допомагає знизити цей рівень, й тим самим уникнути появи грибка та плісені.
  • Очищує повітря завдяки повітряному фільтру. Повітряний фільтр, яким можна доукомплектувати систему, не пропускає в приміщення мікрочасточки пилу, пилку рослин та інших забрудників. Тож якщо ви або ваші близькі маєте алергію, рекуператор — незамінне рішення.

Ще одна перевага рекуператора у квартирі — це просте використання. Керувати вентиляційною системою можна дистанційно — за допомогою пульта або мобільного додатка. А обслуговування вентиляції полягає лише в періодичній заміні фільтрів.

Далі розглянемо одну з найпопулярніших систем рекуперації для дому — Prana 150.

Особливості рекуператора Prana 150

Рекуператор Прана 150 — вентиляція з рекуперацією від українського виробника Prana. Її головна перевага полягає в тому, що для встановлення не потрібні серйозні будівельні роботи: монтувати рекуператор можна навіть після завершення фінішних ремонтних робіт.

Поговоримо про характеристики рекуператора Prana 150:

  • Мідний теплообмінник, завдяки якому можна зберегти до 96% тепла/прохолоди.
  • Роздільне керування припливом та витяжкою повітря.
  • Можливість дистанційного керування через мобільний додаток на смартфоні з будь-якою операційною системою.
  • Легке доукомплектування рекуператора різноманітними аксесуарами, такими як повітряний фільтр, фасадні кільця або вітрозахисний ковпак.
  • Комфортна експлуатація в будь-який час року, навіть в зимовий період. Адже рекуператор має функцію “Міні догрів”.

У підсумку, зауважимо: перед тим, як обрати рекуператор, рекомендується звернутися до фахівців для консультації та визначення того, чи підходить ця модель для вашого будинку. Подбайте про комфортний мікроклімат вдома!

Make-Self.net

Мы в социальных сетях: Facebook, Telegram, YouTube.
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Соглашение о использовании CookiesПолитика конфиденциальности.
© 2022 Make-Self.net. Все права защищены. Полное или частичное копирование материалов сайта без согласования с редакцией запрещено.