Клей-герметик 3М — переваги та застосування

Для надійного з’єднання та герметизації елементів конструкції застосовують спеціальні клеї-герметики. Вони не тільки склеюють матеріали та забезпечують герметизацію, але й захищають з’єднання від впливу вологи та атмосферних явищ, знижують рівень шуму та вібрації.

Зазвичай клей-герметик має консистенцію в’язкої пасти, але може вироблятися в інших форматах, приміром, у вигляді герметувальної стрічки.

Залежно від свого складу герметики можуть бути:

  • однокомпонентними — виготовляються на основі силікону, акрилу, поліуретану, каучуку тощо;
  • багатокомпонентними — потребують змішування 2 або більше компонентів у ході нанесення за допомогою пістолета-аплікатора.

У більшості випадків однокомпонентні герметики набагато зручніші в роботі, оскільки не потребують спеціального обладнання. Це не тільки спрощує, але й прискорює роботи, а ще зменшує витрати. Саме такі однокомпонентні герметики від торгової марки ЗМ представлені в інтернет-магазині Інта Про.

Асортимент герметиків ЗМ

Компанія 3M випускає клеї-герметики вже понад 60 років. Все починалось із одного виду засобів на основі поліуретану, проте з часом в асортименті компанії з’явились усілякі гібриди та зручні герметувальні стрічки.

Сьогодні ЗМ пропонує поліуретанові та гібридні однокомпонентні герметики, які можна використовувати просто «з упаковки»:

  • поліуретанові — мають високу стійкість до зовнішніх впливів та зокрема до ультрафіолетових променів;
  • гібридні — відзначаються швидшим утворенням плівки, підвищеними адгезивними властивостями, стійкістю до УФ-променів та нагрівання.

Переваги клею-герметика порівняно з іншими способами з’єднання

Наскільки міцним та довговічним виявиться з’єднання герметиком у порівнянні із традиційними варіантами? Дуже часто (хоча й не у 100% випадків) він виступає вдалою альтернативою механічним способам скріплення деталей.

У випадках, коли застосування клею-герметика виправдане, він забезпечує такі переваги:

  1. Мінімізація фінансових витрат, економія часу, збільшення продуктивності. Щоб досягти надійного механічного з’єднання, необхідно провести цілий комплекс робіт. Спочатку розмічають та свердлять отвори, потім зачищають поверхню, виконують кріплення та герметизують стик, а після цього потрібна ще й косметична обробка. За допомогою клею-герметика все це можна зробити в один етап.
  2. Краща якість з’єднання, аніж механічними способами. На відміну від герметика, заклепки створюють локальні місця напруги в матеріалі, а внаслідок зварювання матеріал послаблюється, оскільки нерівномірно нагрівається й охолоджується. Через деякий час такі з’єднання ослаблюються. 
  3. Міцність та довговічність конструкції. Щоб з’єднати деталі заклепками або болтами, необхідно спочатку зробити отвори. З часом у цих місцях починаються корозійні процеси. У ході свердління можуть виникати мікропошкодження матеріалів, що негативно впливає на міцність конструкції. Склеювання не наносить таких пошкоджень, тому й з’єднання тримаються довше.
  4. Зовнішня естетика. Оскільки герметик заповнює всі зазори між деталями та закриває шви, поверхня виходить гладенькою та чистою.

Де можна купити?

Якщо вам потрібен якісний клей-герметик, звертайтесь до інтернет-магазину Inta.pro. Ми пропонуємо широкий асортимент товарів від компанії ЗМ та являємось її офіційним дистриб’ютором в Україні. Отримати консультацію щодо вибору та застосування герметика можна у нашого спеціаліста по телефону.

Make-Self.net

Мы в социальных сетях: Facebook, Telegram, YouTube.
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Соглашение о использовании CookiesПолитика конфиденциальности.
© 2022 Make-Self.net. Все права защищены. Полное или частичное копирование материалов сайта без согласования с редакцией запрещено.