Як почистити пральну машину

Коли ви завантажуєте білизну в пральну машину, ваш одяг виходить без плям і поту, і це чудово. Але як часто ви насправді миєте пральну машину? Це може здатися нелогічним, оскільки цей прилад працює виключно з миючими засобами та піною, але якщо залишити його недоторканим, ваше улюблене вбрання може в кінцевому підсумку пахнути гірше, ніж у кошику. На щастя, при використанні всього кількох предметів домашнього вжитку чищення пральні машини автомат стає легким завданням.

Перш ніж приступити до чищення пральної машини

Досвідчені майстри знають, що будь-який проект з прибирання або благоустрою будинку проходитиме більш гладко і займе набагато менше часу, якщо ви заздалегідь проведете невелику підготовчу роботу, у тому числі розставите свої матеріали та підготуєте робоче місце. Коли справа доходить до чищення вашої пральної машини, в першу чергу потрібно видалити весь одяг із внутрішньої частини та будь-які предмети, такі як пляшки з миючим засобом, з верхньої частини.

Потім від'єднайте пристрій від мережі і закріпіть штепсельну вилку над машиною стрічкою або затискачем, щоб на неї не потрапила вода або рідини, що чистять. Деяка кількість води може залишатися всередині або барабані, тому її необхідно злити.

Якщо у вас жорстка вода, вам, можливо, доведеться додати пральну машину додаткове чищення. Жорстка вода може пошкодити побутову техніку, викликаючи утворення вапняного нальоту та зниження продуктивності з часом.

Очищення пральної машини з фронтальним завантаженням аналогічне очищенню моделі з вертикальним завантаженням, але є кілька істотних відмінностей. Основна відмінність полягає в прокладці: через своє розташування в передній частині барабана прокладка машини з фронтальним завантаженням з більшою ймовірністю збирає бруд та дрібні предмети. Тому важливо приділити достатньо часу для очищення прокладки, намагаючись не порвати і не пошкодити її, звертаючись з нею занадто грубо.

Інша процедура очищення пральної машини з фронтальним завантаженням дуже схожа на процедуру очищення машини з вертикальним завантаженням: спочатку пропилососьте бруд та сміття з барабана, а також пропилососьте зовні. Потім запустіть цикл із гарячою водою, використовуючи комерційний очищувач для пральних машин (або очищувач, зроблений своїми руками, наприклад оцет). Зніміть та очистіть лотки для миючих засобів; почистити двері; очистіть впускний фільтр.

Нарешті протріть пральну машину зовні. Залишайте дверцята пральної машини та лоток для миючих засобів відкритими, коли машина не використовується, щоб машина могла просохнути між завантаженнями, що запобігає накопиченню вологи та запобігає утворенню плісняви ​​та грибка.

Поради щодо підтримання чистоти пральної машини

Регулярне щомісячне технічне обслуговування допоможе утримувати пральну машину в чистоті та позбавить неприємного запаху. Ось кілька порад, як підтримувати пральну машину в ідеальному стані:

  • Використовуйте належний тип та рекомендовану кількість прального порошку.
  • Перед завантаженням білизни перевірте брудний одяг на наявність предметів, які можуть від'єднатися і пошкодити машину, звертаючи особливу увагу на сміття, що накопичилося в кишенях.
  • Вийміть білизну, як тільки цикл завершиться. Не залишайте мокрий одяг у пральній машині – він може спричинити появу плісняви ​​та неприємного запаху.
  • Відкривайте або виймайте дозатор миючих засобів між завантаженнями, щоб дати йому висохнути. Регулярно змивайте залишки миючого засобу, поки вони не нагромадилися і не затверділи.
  • Залишіть дверцята відчиненими, коли машина не використовується, щоб запобігти скупченню вологи. Ви також можете просушити двері між завантаженнями, використовуючи старий рушник або м'яку тканину з мікрофібри.
  • Просушуйте прокладку між завантаженнями, використовуючи старий рушник або м'яку тканину з мікрофібри.

Make-Self.net

Мы в социальных сетях: Facebook, Telegram, YouTube.
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Соглашение о использовании CookiesПолитика конфиденциальности.
© 2022 Make-Self.net. Все права защищены. Полное или частичное копирование материалов сайта без согласования с редакцией запрещено.