Як підібрати вишиванку для всієї родини 

Кожен поважаючий себе українець має тримати у себе в гардеробі про всяк випадок вишиванку. Модні чоловічі вишиті сорочки доступні у великому різноманітті кольорів та стилів, які походять з різних куточків України ще з давніх часів. 

Яку обрати вишиванку 

Як і будь-який інший одяг, обирати вишиванку потрібно спираючись на ваш розмір, спосіб життя та комфорт. Якщо раніше з вишиванкою у вас асоціювалася лише біла або чорна вишита у червону калину сорочка – настав час зруйнувати це бачення та занурити у світ різноманіття вишитого традиційного вбрання. Сучасні вишиванки розроблені спеціально для задоволення різних верств населення, які мають кардинально різний спосіб життя. Якщо у вас серйозна посада на роботі, яка потребує строгого дрес-коду вам бажано мати білу сорочку, на який вишивка зроблена відповідного білого кольору або бежевого, ніжно-голубого тощо. Проте для повсякденного носіння сміливо обирайте вишиванку з Полісся для себе та своєї сім’ї: мотиви, які вишиті на одязі звідти, мають яскраві геометричні візерунки флори та фауни, що виконані у міксі червоного, синього, жовтого та зеленого кольорів. Для жінок на кожен день можна обрати різноманітні сукні: пишні в підлогу з довгим рукавом або легкі літні бавовняні сукні з некричущою вишивкою. Особливо вражає одяг, який роблять дизайнери для немовлят та маленьких діточок. Починаючи з самого малеча у вас є можливість долучати своїх дітей до шанування сильних, глибоких традицій та цінностей, які несе у собі Україна. За посиланням https://vzhe-vzhe.com/cholovikam/vishivanki/ ви знайдете вишиванки наступних стилів: 

  • Волинський стиль, для якого характерно вишивання на яскравих тканинах не менш яскравих кольорів. Зазвичай мешканці Волині впроваджували у свої дизайни мотиви зірок, хрестів, сонця, рослинних візерунків тощо. Вони були справжніми  шанувальниками природи та чистоти. 
  • Буковинський стиль вишиванок був розроблений мешканцями Буковини. Їх одяг відрізняється особливо складними техніками своєї вишивки, а майстри досі розроблюють їх власноруч, що робить цю вишиванку особливо дорогою коштом ручної роботи. Для буковинського стилю характерно використання червоного, жовтого та синього кольорів. А мотиви, які ви побачите на цьому одязі зазвичай носять квітковий характер. 
  • Полтавський стиль впроваджує у свої дизайни птахів, рослини, сонця та все те, що відображує насичений природний світ Полтавщини. Кольори цієї вишиванки зазвичай теплі, некричущі, наприклад: коричневий, жовтий та зелений. Іншими словами – кольори полтавського стилю земельні, по-справжньому природні.
  • Вишиванки київського стилю відрізняються своєю багатошаровістю. Вони дуже складні у своїй техніці та мають у собі квіткові та геометричні візерунки, що накладаються один на одного. Кольори можуть бути як і яскравими, так і теплими – головною відмінністю цього стилю є складність дизайну вишивки. 

Make-Self.net

Мы в социальных сетях: Facebook, Telegram, YouTube.
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Соглашение о использовании CookiesПолитика конфиденциальности.
© 2022 Make-Self.net. Все права защищены. Полное или частичное копирование материалов сайта без согласования с редакцией запрещено.