Не Закривається Пластикове Вікно? Чому і Що Робити?

Якщо пластикове вікно не закривається щільно - потрібно або посилити притиск стулки до рами, або вирівняти стулку, усунувши перекіс, або замінити віконний ущільнювач. Як у різних ситуаціях забезпечити щільний притиск для зведення тепловтрат до мінімуму - розкажуть фахівці по ремонту і регулюванню ПВХ-вікон компанії "Енфілд Віндовс" https://enfield-windows.com/.

не закривається пластикове вікно

Чому вікно не щільно закривається?

Пластикове вікно може закриватися недостатньо щільно з трьох причин:

  1. Під час налаштування фурнітури виставлено недостатнє зусилля притискання.
  2. Стулка деформувалася або перекосилася на петлях - і тому притискається до рами нерівномірно: через перекіс з'являються щілини, які стають джерелом протягу.
  3. Віконний ущільнювач був пошкоджений, зносився або просто пересох.

У всіх трьох випадках потрібно спочатку знайти проблемну область - місце, де стулка не притискається до рами. Взимку потік холодного повітря від щілини відчувається долонею, влітку його легко знайти за допомогою свічки або запальнички - протяг відхилятиме полум'я. Для підтвердження закладіть у знайдене місце смужку паперу, закрийте вікно і спробуйте витягнути папір. Якщо аркуш вислизне практично без
опору - притиск явно недостатній.

Як збільшити притиск пластикового вікна?

Отже, проблемну ділянку знайдено - що робити далі? Усе залежить від характеру проблеми!

Посильте притиск по периметру

Якщо вікно закривається недостатньо щільно по всьому периметру - потрібно посилити притиск. Для цього відкрийте стулку, візьміть шестигранний ключ на 4 мм і поверніть запірні цапфи так, щоб їхні потовщені частини (на них можуть бути нанесені мітки) були спрямовані в бік приміщення. Виконайте операцію на всіх цапфах і перевірте, чи достатньо щільно закривається вікно.

Вирівняйте стулку

Якщо справа в перекосі стулки (продування відзначено тільки в певному місці) - потрібно вирівняти стулку. Для вирівнювання використовують регулювальні гвинти на петлях. Гвинти обертаються шестигранним ключем на 4 мм.

регулювання пластикового вікна

Ви можете підняти або опустити нижній кут, присунути нижній кут до петлі або відсунути від неї, а також - змінити положення верхнього кута і посилити або послабити притиск на верхній петлі.

У блозі на сайті компанії "Енфілд Віндовс" ви знайдете докладну інструкцію як відрегулювати пластикові вікна, як налаштувати фурнітуру і вирівняти стулку вікна на петлях.

Порада! І під час посилення притиску, і під час регулювання пластикового вікна варто виконати дві дії. По-перше, очистити фурнітуру від пилу, по-друге - змастити її, додавши по 1-2 краплі силіконового мастила в технологічні отвори. Чищення і змащення мінімум двічі на рік - запорука стабільної роботи фурнітури.

Огляньте та замініть ущільнювач в вікнах

Навіть за досить сильного рівномірного режиму вікно може закриватися нещільно. Причина - розсохлий, пошкоджений або деформований ущільнювач.

заміна ущільнювача в пластикових вікнах

Якщо ви провели всі описані вище маніпуляції, але протяг все ще є - потрібно:

  • Огляньте ущільнювач, виявивши тріщини, надриви або заломи.
  • Перевірте еластичність ущільнювача.
  • За наявності будь-яких зазначених проблем - спочатку демонтуйте старий
    ущільнювач.
  • Наступний крок - заміна ущільнювача в вікні, обов’язково встановіть в паз новий
    контур із відповідним профілем.

Щоб ущільнювач прослужив довше - його мінімум двічі на рік потрібно змащувати складом для збереження еластичності.

Висновок

Якщо вікно не закривається щільно - проблему не завжди можна вирішити самотужки. Тому, якщо ви самі не змогли усунути продування, зверніться в "Енфілд Віндовс" сервіс по ремонту і регулюванню вікон. Майстри впораються із завданням - при цьому вас перестануть турбувати протяги, а втрати тепла (і додаткові витрати на опалення!) помітно зменшаться!

Make-Self.net

Мы в социальных сетях: Facebook, Telegram, YouTube.
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Соглашение о использовании CookiesПолитика конфиденциальности.
© 2022 Make-Self.net. Все права защищены. Полное или частичное копирование материалов сайта без согласования с редакцией запрещено.