Що таке булер'ян і з чим його топлять?

Печі булер'ян це металева жароміцна конструкція, здатна обігріти площі різних розмірів. Сам собою пристрій не займає багато місця, відіграваючи роль печі або каміна в побуті. Однак, ключовою перевагою є екологічність та економічність пристрою. Асортимент дивіться тут.

Перевага булерьяна перед іншими способами опалення:

1. Доступна ціна та якість

Ціна такої печі може змінюватись. Вигода буде очевидною, якщо правильно вибрати піч. Купити булер'ян у Києві та в Україні досить просто, але звертайте увагу на матеріали. Опалювальні пристрої виготовляються із гарячекатаної сталі, яка захищена від корозії. Пристрої покриваються чорною фарбою матової з кремнію, здатної витримати високі температури. Укр-стандарт – це гарний приклад того, як поєднуються ціна, якість та зовнішній вигляд.

2. Бюджетна експлуатація

На відміну від печей та камінів, булер'ян потребує менше сировини для опалення. Технологія даної модернізованої печі передбачає тління деревини, а чи не її нещадне палання. Інтенсивність горіння регулюється вручну, залежно від мети. Одної закладки в булер'ян може вистачати до 12 години користування.
Для того, щоб опалити 100 м3 достатньо купити піч типу 00. У такий спосіб витрати на обігрів скорочуються в кілька разів.

3. Відсутність пального газу

У процесі горіння завжди виділяється горючий газ, цього неможливо уникнути. Однак, конструкція булерьяна дозволяє цей газ спалювати в другій камері пристрою. Таким чином збільшується кількість тепла, що виділяється, а неприємний газ зникає. Залишки диму виводяться через димар з нержавіючої сталі.

4. Декілька варіацій сировини

Булер'ян можна опалювати не тільки деревом, а й відходами деревного виробництва, лушпинням, папером або торфом. Не використовуйте вугілля або горюче паливо.

5. Швидкий результат

Напевно, включаючи обігрівач, Ви чекали близько пів години, доки приміщення прогріється. Котел булер'ян справляється із цим завданням від 4 до 15 хвилин, залежно від розміру приміщення.

6. Мультифункціональність

Окремі моделі булер'ян Vesuvi оснащені варильною поверхнею. Це дозволить зменшити (чи повністю виключити) витрати ресурсів (електроенергія, газ тощо) для роботи плит.

Конвекційні печі булер'ян набирають обертів популярності як ефективний пристрій створення автономного економного опалення. Якщо ви – господар невеликого житлового приміщення, вам буде корисно знати, як встановити булер'ян у приватному будинку, причому зробити це з урахуванням майбутньої безпеки опалення та не менш важливо – забезпечити ефективне поширення тепла, яке виходить через відведення повітря печі-газогенератора булер'ян.

Теплий та затишний будинок, де встановлений булер'ян

За часів високої вартості енергоресурсів, опалення приміщень за допомогою булер'ян – можливість заощадити. Витрата дров становить 0,5 куб.м, булер'ян працює на будь-якому твердому паливі, крім вугілля. Одна закладка палива забезпечить 8-12 год. опалення 150 кв.м площі. У приватних будинках є перегородки кімнат та перекриття між поверхами. Ізольовані кімнати, що знаходяться на одному рівні з булер'яном, можуть залишитися без опалення, оскільки теплому повітрю характерно прагнути вгору. Щоб забезпечити природну вентиляцію та швидке та ефективне поширення тепла, перед тим, як встановити булер'ян у приватному будинку, потрібно створити систему повітровідводів.

10 порад як встановити булер'ян у приватному будинку

  1. Булер'ян не повинен стикатися з горючими поверхнями (дерев'яне оздоблення, шпалери) і повинен бути встановлений за 1 м від будь-якої горючої поверхні.
  2. Рекомендується встановлювати булер'ян на першому поверсі біля капітальної стіни, щоб мати можливість вивести димар назовні.
  3. Попри екологічність булер'янів, їм не місце у спальнях та дитячій. Встановіть піч у холі з організацією ефективної циркуляції теплого повітря по всьому будинку.
  4. Безпечна та зручна піч найкраще функціонує у дальньому кутку приміщення. Рекомендований нахил димової труби – не менше 30 градусів.
  5. Забезпечте вільне місце для огляду та очищення печі.
  6. Перед місцем завантаження палива має бути 1,25 м вільного простору.
  7. Підлога або підставка під піччю виготовляються з негорючих матеріалів (камінь, метал, цегла). Для підлоги та стін у місці установки потрібно вогнетривке покриття з теплоізоляцією.
  8. У приміщенні, де буде пекти, повинен бути постійний приплив свіжого палива для забезпечення горіння палива.
  9. Виготовлення димаря рекомендується робити а-ля «сендвіч». Це забезпечить достатню теплоізоляцію, якісну тягу та відсутність конденсату. Особливо, якщо димар знаходиться зовні приміщення.
  10. Перед організацією системи димовідведення проконсультуйтеся з місцевим пічником. Це допоможе вам уникнути типових помилок, які найчастіше відбуваються при встановленні булер'янів.

Для запуску автономного опалення печі недостатньо. Крім неї необхідний цілий ряд обов'язкових аксесуарів. З їх підбором і виникає багато проблем. У компанії Укр-стандарт цю проблему вирішили раз і назавжди. Бажаєте покращити циркуляцію повітря – ми запропонуємо підставку, що ідеально підходить під обрану піч. Бажаєте покращити зовнішній вигляд булер'яну декоративними екранами – у майстерні виготовлять перфорований екран відповідного розміру та надійно закріплять його на корпусі булер'яну. Потрібний метал для жаростійкої підкладки перед піччю – ви можете замовити металеву пластину потрібного розміру у нас разом з оформленням замовлення на дров'яну піч.

Набір необхідних елементів для димоходу – ще одна проблема, яку допоможуть вирішити у компанії Vesuvi. Замовники можуть не сумніватися, що у нас на виробництві їм підберуть весь необхідний набір булер'янових аксесуарів. Якщо ви доручите нашим фахівцям формування повного комплекту для печі, двічі їздити до нас на склад вам не доведеться і зайвих деталей вам теж не продадуть. Наші спеціалісти безпомилково підберуть весь комплект. Ми зацікавлені у сумлінному обслуговуванні наших клієнтів.

Скористайтеся кваліфікацією спеціалістів Укр-стандарт. Ми допоможемо купити все одразу в одному місці, при цьому ціна «пічного комплекту» вас приємно здивує.

Підбиваючи підсумки, булер'ян - це раціональне вирішення проблеми обігріву. Ефективно та бюджетно невелика піч здатна опалити великі площі, що ідеально підійде для заміських будинків. Замовити або звернутися за консультацією можна за номером телефону на сайті ukraine-standart.com.ua.

Make-Self.net

Мы в социальных сетях: Facebook, Telegram, YouTube.
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Соглашение о использовании CookiesПолитика конфиденциальности.
© 2022 Make-Self.net. Все права защищены. Полное или частичное копирование материалов сайта без согласования с редакцией запрещено.