6 способів знизити витрати на охолодження у разі підвищення температури

Ваше задоволене зітхання, коли ви ховаєтеся від жаркого літнього сонця і входите в прохолодне прымищення свого будинку з кондиціонером. Але якщо ви хочете, щоб ваш кондиціонер від Tehno-Climate надійно та ефективно охолоджував повітря, він потребує регулярного догляду та обслуговування, а не лише тоді, коли мати-природа включає тепло. Так що, коли цього літа температура піде вгору, знайдіть хвилинку, щоб подякувати Віллісу Керрієру, який винайшов сучасний кондиціонер ще в 1902 році, а потім обов'язково дотримуйтесь цих порад, які допоможуть зберегти весь цей прохолодний комфорт.

Замініть повітряний фільтр

Один із найпростіших та найефективніших способів підтримки максимальної ефективності роботи вашої системи кондиціонування повітря – це заміна повітряного фільтра як мінімум раз на сезон і навіть раз на місяць у періоди інтенсивного використання. Брудний повітряний фільтр уповільнює потік повітря і змушує двигун пристрою працювати з більшим навантаженням, ніж це необхідно для охолодження повітря, що надходить. Про умови використання та обслуговування кондиціонера ви можете дізнатись детальніше тут.

Забезпечте тінь

Якщо ви хочете, щоб ваш кондиціонер охолоджував вас, вам потрібно відплатити йому тим самим. Захистіть зовнішній блок від яскравого сонячного світла. Невелика тінь може допомогти йому ефективно розсіювати тепло, зібране з повітря всередині вашого будинку.

6 способов снизить затраты на охлаждение при повышении температуры

Не чекайте, поки не стане надто пізно

Якщо прогноз вимагає спеки, не чекайте, поки спека в приміщенні стане нестерпною, щоб увімкнути кондиціонер. Натомість запрограмуйте його заздалегідь або увімкніть вручну, перш ніж температура стане занадто високою. Це скоротить витрати на комунальні послуги та зменшить навантаження на пристрій.

Закрийте вікна

Якщо ви залишите вікно або двері відчиненими під час роботи кондиціонера, ви можете просто викинути гроші у вікно. Коли до будинку надходить тепле повітря, кондиціонер працюватиме без зупинок, намагаючись охолодити повітря, і ви побачите результати у своєму наступному рахунку за комунальні послуги.

Герметизація витоків повітря

Виток повітря навколо вікон і дверей пропускають гаряче повітря і випускають охолоджене повітря. Щорічно перевіряйте наявність витоків повітря та зашпаровуйте всі щілини герметиком.

Слідкуйте за вологістю

В рамках процесу охолодження ваш кондиціонер видаляє надмірну вологість із повітря в приміщенні. Спростіть роботу кондиціонера, не збільшуючи вологість у приміщенні: під час прийняття ванни або душу тримайте вентилятор у ванній кімнаті включеним і двері закритими, і завжди включайте витяжку над плитою, коли кип'ятите великі каструлі з водою.

Make-Self.net

Мы в социальных сетях: Facebook, Telegram, YouTube.
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Соглашение о использовании CookiesПолитика конфиденциальности.
© 2022 Make-Self.net. Все права защищены. Полное или частичное копирование материалов сайта без согласования с редакцией запрещено.