Что является наиболее важным фактором при выборе той или иной породы дерева для пола?

Донедавна підлога з масиву вважалася дорогим та ексклюзивним рішенням. На щастя, зараз, в епоху багатошарових дошок, вона стала доступніше і не менш ефективною.

Така дошка для підлоги може мати облицювальний шар (видимий), незалежно від породи деревини. Їх не приклеюють до основи, а укладають підлогою, що плаває, на шар утеплювача. Її можна відшліфувати і освіжити за допомогою лаку або олії, але не слід контактувати з водою і очищати м'якою щіткою.

Твердість – особливість, яку слід враховувати під час виборів даної породи деревини для підлоги

Від неї залежить стійкість підлоги до стирання та механічних пошкоджень.

  • Дуже м'яку деревину (сосну, ялинку та ялицю) можна використовувати для покриття підлог у приміщеннях з невеликою прохідністю, наприклад, у спальнях.
  • М'яку деревину (березу, вільху та модрину) можна використовувати, наприклад, в офісах або домашніх бібліотеках, або - у вітальні.
  • У місцях, де ми підозрюємо, що буде постійний рух транспорту (передпокій, коридори, сходи, кухні, дитячі кімнати – а можливо, і житлові кімнати, це залежить від нашого способу життя і ми маємо оцінити це самі) необхідно використовувати тверді породи деревини . (акація, бук, дуб, граб, платан, ясен, клен та горіх). Відомо, що деякі з нас проводять у вітальні порівняно мало часу, а інші проводять у цій кімнаті своє сімейне та суспільне життя.
  • Найтвердіші породи деревини походять в інших кліматичних зон, які називаються екзотичними, наприклад, червоне дерево, баді, меранті. Їх імпортують переважно з Південно-Східної Азії, Центральної Африки та Південної Америки. Екзотична деревина цінується як за високу твердість, механічну стійкість і стійкість при зміні вологості навколишнього середовища, так і за цікаву текстуру і колір, унікальні серед європейських порід дерев.

Ми можемо вибирати з дерева різних відтінків жовтого, пастельно-сірого та бежевого, а також цілої гами коричневих відтінків – від світлого до темного, що переходить у чорний. Є також види з помаранчевим або червоним забарвленням.

Гігроскопічність – особливість деревини, яка повинна впливати на рішення облаштування, що приймаються

Кожен вид цього матеріалу більшою чи меншою мірою вбирає вологу, під її впливом розширюється (або стискається при занадто сухому висиханні) і в результаті коробиться, деформується, тріскається і втрачає колір. Однак є види, які піддаються цим процесам меншою мірою. Деревина бука, наприклад, хоч і досить тверда, але її не можна укладати всюди, оскільки вона не дуже стійка до затоплення водою.

Щоб забезпечити бажаний зовнішній вигляд та довговічність дерев'яної підлоги, його необхідно правильно захистити.

  • Найчастіше для цієї мети використовують акриловий лак, який підкреслює природний вид деревини та захищає підлогу на кілька (7-13) років.
  • Ви також можете змастити підлогу олією, що підкреслить чарівність структури матеріалу.
  • Додаткове використання воску (кожні шість місяців або рік) зберігає деревину та робить її водостійкою.

Увага! Навіть якщо ми хочемо покрити підлогу вітальні деревом, на балконі або терасі варто покласти плитку. Їх буде набагато легше чистити, а також вони захистять дерев'яну деталь від великої кількості піску, бруду тощо, які руйнують такі поверхні. Те саме стосується й зони навколо каміна – з метою безпеки там теж необхідно використовувати кахлі.

Інформація предоставлена сайтом https://foreest.com.ua/.

Make-Self.net

Мы в социальных сетях: Facebook, Telegram, YouTube.
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Соглашение о использовании CookiesПолитика конфиденциальности.
© 2022 Make-Self.net. Все права защищены. Полное или частичное копирование материалов сайта без согласования с редакцией запрещено.