Естетика мармуру: особливості полірування

Натуральний мармур - справжній символ елегантності та розкоші. Це напрочуд піддатливий матеріал і через це дозволяє втілити в життя найцікавіші дизайнерські ідеї. Описувати його властивості можна без кінця, проте "сяючий камінь" ( а саме так перекладають його назву з грецької) вимагає належного ставлення - як під час шліфування, так і на етапі полірування.

Правильне полірування - запорука краси та довговічності мармуру. Хороше полірування допомагає підкреслити натуральний колір мармуру. Окрім того, ви завжди зможете зробити відтінок більш насиченим, досягти ефекту "мокрого каміння", тощо, використовуючи спеціальне просочення У цьому матеріалі спробуємо зробити акцент на основних моментах полірувального процесу.

Перш, ніж розпочинати полірування, потрібно переконатися, що поверхня повністю чиста.

Для полірування мармурових поверхонь найчастіше використовують спеціальні войлочні круги, які здатні проникнути у важкодоступні місця. Щоб процес був більш ще ефективнішим - полірують з використанням порошків та інших ефективних засобів, представлених на ринку.

Так, найпопулярніші з них - так звані експлуатаційні поліролі з протиковзким ефектом. Важливо пам'ятати, що мармур здатен швидко вбирати вологу. Чистити камінь можна і звичайною водою, не додаючи спеціальних миючих засобів. Але щоб на поверхні не з'являлися плями, використовуйте засоби з восковим покриттям. Саме віск відштовхує воду, заповнює собою мікротріщини, захищає від бруду та забезпечує виробам із мармуру тривалий блиск. Між іншим, щоб підсилити блиск, спеціалісти вдаються до використання силікону, наносячи його на фетровий круг. У такому випадку дзеркальний блиск гарантований, хоча лише на декілька тижнів.

Помітний ефект дає паста для полірування мармуру, яку можна придбати як рідкому, так і густому вигляді, а також порошок. Останній просто висипають на підлогу і поліруюють до бажаного блиску. Важливий момент - порошок, що залишився, не може довго лежати на поверхні,  інакше - утворюються плями. Його необхідно витерти губкою.

Існує також хімічна технологія полірування мармуру. Тут поверхня просочується кристалізаторами і стає більш міцною, зникають так звані подряпини. Полірування виконують з допомогою спеціальної роторної машини та порошкових засобів і концентратів.  Таку технологію радять застосовувати до мармурової підлоги,  у місцях з великою прохідністю.

Make-Self.net

Мы в социальных сетях: Facebook, Telegram, YouTube.
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Соглашение о использовании CookiesПолитика конфиденциальности.
© 2022 Make-Self.net. Все права защищены. Полное или частичное копирование материалов сайта без согласования с редакцией запрещено.