Як підготуватися до першого трекінгу

Трекінг — це різновид захопливого активного відпочинку, що дозволяє насолоджуватися природою, вдосконалювати фізичну форму та відкривати нові місця. Якщо ви готові вирушити у свою першу подорож по гірських стежках, варто врахувати кілька порад з ефективної підготовки до цього заходу.

Яка користь трекінгу

Трекінг передбачає тривалу подорож протягом кількох днів, під час якої організовується ночівля на природі. З англійської “to trek” означає “йти в похід”. Подорож передбачає піше пересування без використання транспорту у довільній швидкості. Таке дозвілля має корисні переваги для фізичного та емоційного здоров’я.

  1. Фізичне здоров'я. Трекінг відмінно зміцнює м'язи, поліпшує стан серцево-судинної системи та сприяє загальному фізичному здоров'ю.
  2. Емоційний відпочинок. Контакт з природою та підкорення високих вершин надає емоційного заряду та відновлює енергію.
  3. Дослідження. Трекінг дозволяє досліджувати нові місця, отримувати неймовірний досвід, враження та вивчати природні екосистеми.

Які спортивні товари необхідні для першого трекінгу

Тривала подорож передбачає відпочинок, ночівлю, готування їжі на лоні природи, тому важлива ретельна підготовка. Із собою доведеться взяти багато речей, але оскільки нести їх потрібно буде в рюкзаку на собі, необхідно взяти тільки найнеобхідніші з них. Це мають бути спортивні та туристичні товари першої необхідності https://dykyikram.com/, серед яких:

  • Взуття. Для пересування по нерівному ґрунту та гірських стежках важлива підтримка та стабільність суглобів. Взуття для трекінгу має високий верх, який допомагає уникати вивихів та розтяжіння м’язів. 
  • Рюкзак. В поході важливо мати легкий та водонепроникний рюкзак із зручними лямками для перенесення необхідних речей та води. Його обирають за об’ємом, зручністю та ергономікою конструкції.
  • Одяг. Спеціальний одяг з водовідштовхувальним покриттям та системою вентиляції допоможе залишатися в комфорті у різних погодних умовах.
  • Трекінгові палиці. Допомагають у рівномірному розподілі навантаження та збереженні стійкості під час подолання перевалів і ущелин.
  • Аптечка першої допомоги. Завжди корисно мати при собі основні медичні засоби для можливих невеликих травм.
  • Пляшка для води, посуд. Спеціальний посуд для туризму виконаний з легких, міцних матеріалів. Він має складну конструкцію та не займає багато місця в рюкзаку.
  • Сонячний крем та репелент від комарів. Захист від сонця та комах допоможе зберегти комфорт під час пересування та ночівлі.

З попередньою підготовкою та необхідним екіпіруванням перший трекінг стане незабутнім та надасть натхнення на нове хобі та велику подорож по більш складним маршрутом. Насолоджуйтеся пригодами та досліджуйте найкрасивіші куточки природи з “Дикий Крам”!

Make-Self.net

Мы в социальных сетях: Facebook, Telegram, YouTube.
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Соглашение о использовании CookiesПолитика конфиденциальности.
© 2022 Make-Self.net. Все права защищены. Полное или частичное копирование материалов сайта без согласования с редакцией запрещено.